Wie is NK?

Dat ben ik,  Niels Koning

Een lichttechnicus die zijn werk al heel wat jaren met veel plezier doet. Deze bijzondere baan combineer ik met mijn andere belangrijke baan: als vader van 2 kleine jongens. 

Hoe ben ik in dit vak gerold? 

Als jongen van 14 jaar ging ik mee met mijn eigen vader. Die de stap van drummer naar eigenaar van een eigen licht- en geluid verhuurbedrijf had gemaakt. Waar mijn vader zijn hart heeft verloren aan de ‘geluidskant’, was het niet meer dan logisch dat ik in die tijd de expertise binnen de ‘lichtkant’ van dit bedrijf opzocht. Ik groeide verder en kreeg naast mijn (later) ‘bijbaantje’ binnen dit bedrijf een fulltime baan als elektricien bij een ander bedrijf. De wereld van show en spektakel vulde mijn werkweken jarenlang aan. 

Ik heb in die tijd meegewerkt aan vele producties. Van kleine privé feesten tot grote optredens van bekende artiesten en bands als Jan Smit, Gerard Joling, Jannes, Tribute to the Catsband, Feestband Tilt en vele anderen. Ook heb ik de nodige cursussen gevolgd (en dat doe ik nog steeds).

In 2014 was het tijd om mijn eigen weg in te slaan

En dat deed ik. Als freelance lichttechnicus. Met mijn motto “It’s all about the lights” was dat de juiste zet. Een drukke tijd volgde. Toen het niet meer viel te combineren met mijn vaste baan en ik op het punt stond om vader te worden, besloot ik in 2019 om mijn vaste baan op te zeggen en als zelfstandige door te gaan. Nu werk ik bijna dagelijks samen met verschillende bedrijven aan grotere producties zoals Floor Janssen, Royal Park, Concert at sea, Cube Outdoor, NPO en meer.   
Ik zeg – bijna – dagelijks, omdat ik mijn tijd beter probeer te verdelen nu ik een gezin heb. Dat is een uitdaging op zich, maar gelukkig heb ik de 2 leukste banen die er zijn. 

Op zoek naar een lichttechnicus die met jouw bedrijf die fantastische show mogelijk maakt? Neem contact met mij op. 


Groetjes!